fbpx

 

16 noiembrie 2021
Vezi dezbaterea aici: https://fb.me/e/5BoOWHW83
Vaccinarea anti-Covid a intrat în impas în multe state, inclusiv în țara noastră. Asta înseamnă că imunitatea colectivă este încă greu de atins, iar virusul face noi victime și riscă să evolueze în noi tulpini.
Și în Moldova, și în alte părți, se vorbește despre vaccinarea obligatorie, un termen generic ce poate însemna diferite politici prin care oamenii să fie motivați să se vaccineze împotriva Covid. Statele lumii au încercat diferite modele de a determina oamenii să se imunizeze – de la informare și stimulare, la politici de vaccinare obligatorie.
În țara noastră, autoritățile au încercat deja obligarea profesorilor să se vaccineze, fie să prezinte obligatoriu testul negativ o dată la două săptămâni. După, introducerea stării de urgență în sănătate publică, accesul la evenimentele în aer liber și în spațiile închise este posibil doar cu dovada vaccinării, dovada infectării anterioare sau a testului Covid. Mai nou, se examinează și introducerea obligativității certificatului de vaccinare la locul de muncă.
Citește articolul CPR „Este vaccinarea obligatorie împotriva Covid o încălcare a drepturilor omului?” https://cpr.md/…/este-vaccinarea-obligatorie-impotriva…/
Cît de corectă, eficientă și oportună e vaccinarea obligatorie a cetățenilor și ce forme poate lua aceasta discutăm într-o dezbatere publică, după modelul parlamentar american. Echipa Guvernului va propune și argumenta o soluție concretă, iar Opoziția va aduce argumentele împotriva acesteia.
Debateri:
Veronica Sirețeanu (director executiv FiNEDU) și Andrei Lutenco (CPR) vor fi echipa Guvernului.
Tudor Arnăut și Oleg Tomșa de la Comunitatea+ vor reprezenta Opoziția.

 

Categorii: Evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *