fbpx

CPR Moldova invită experți să elaboreze o analiză despre impactul corupției asupra sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri), și percepția corupției în rândul acestuia.

Studiul se va baza, inclusiv, pe concluziile și constatările formulate în baza discuțiilor pe care le-a avut echipa CPR Moldova, și Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu reprezentanții ÎMM-urilor din Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Cahul și Comrat.

 

Așteptările pe care le avem față de expertul selectat:

Autorul va elucida aspecte, precum: probleme comune legate de corupție și abuz de putere; percepția corupției în rândul ÎMM-urilor și impactul ei asupra sectorului dat; businessul integru și instrumente de susținere, și promovare a unui mediu de afaceri transparent (cele mai bune practice din domeniu). Autorul va formula posibile soluții și recomandări în baza propriilor deducții, și a practicii internaționale. 

Cercetarea se va baza atât pe informațiile, concluziile și rezultatele discuțiilor pe care le-a avut echipa CPR cu comunitatea ÎMM-urilor din regiuni, cât și unele raportări de pe fărărcoruptie.md, în special:

  • bariere administrative, prevederi inutile, bariere pentru businessul onest, lacune juridice sau proceduri ce alimentează corupția, menționate de antreprenori; 
  • cazuri specifice de abuz de putere și corupție semnalate de oamenii de afaceri; 
  • analize și inițiative elaborate de expertul juridic din cadrul proiectului;
  • etc.

Versiunea finală a cercetării va fi publicată și promovată în cadrul proiectului implementat de CPR Moldova – “Educate. Engage. Empower. 2019  Community tools against corruption”, finanțat de Open Society Foundations și Fundația Soros – Moldova. 

De asemenea, concluziile cercetării vor fi prezentate în cadrul unui eveniment public organizat de CPR la sfârșitul lunii februarie. 

 

Remunerarea:

Bineînțeles, efortul autorilor va fi retribuit ( 1600 USD salariu total).

 

Procedura de aplicare: 

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să demonstreze ca posedă abilități și cunoștințe necesare pentru efectuarea cercetărilor în domeniul vizat.

 

Experții interesați vor expedia: 

– un rezumat al cercetării propuse, indicând subiectul și o scurtă argumentare( 250 de cuvinte);

– un CV ( 2 pagini maximum)

Dosarul de participare poate fi expediat pe adresa [email protected] pană pe 21 ianuarie 2020, ora 17:00. Informații suplimentare pot fi solicitate la aceeași adresă. 

Categorii: Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *