fbpx

Puteți viziona evenimentul live aici:

Vezi reportajul Jurnal TV aici.

CPR Moldova vă invită la o masă pătrată în care să discutăm ce putem face pentru a îmbunătăți legislația privind accesul la informație.

Pentru participare vă rugăm să vă înregistrați accesînd acest link https://forms.gle/p7Bg4Bg96adq68gz6

Legea privind accesul la informație este în vigoare de aproape 20 de ani. Dacă la momentul adoptării, aceasta era considerată în pas cu bunele practici internaționale, astăzi conținutul legii nu mai răspunde așteptărilor societății. Prevederile legii s-au dovedit a fi ambigue sau incomplete, ceea ce adesea e utilizat pentru a restricționa transparența și accesul cetățenilor la informație.

În ultimii ani, CPR Moldova a monitorizat felul în care autoritățile respectă prevederile legii și a constatat că aceasta trebuie modificată pe principalele componente, clarificînd cine, de la cine, în ce mod, în ce termeni și ce fel de informații poate solicita. Totodată, este necesară adoptarea unor mecanisme mai eficiente de asigurare a dreptului la informații, prin constatarea încălcărilor și oferirii remediilor efective pentru cei ai căror drepturi au fost încălcate.

Despre ce am realizat, puteți citi aici https://cpr.md/accesul-la-informatia-de-interes-public/

Recent am publicat și o analiză a principalelor probleme ale legii, modificările propuse în ultima perioadă și alte modificări care sunt necesare – https://cpr.md/2019/11/26/de-ce-si-cum-trebuie-modificata-legea-accesului-la-informatii/.

La eveniment ne dorim să discutăm despre strategii comune de promovare a modificărilor legii privind accesul la informații, dar și să împărtășim experiența și viziunile asupra modificării legislației în domeniu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *