fbpx

23 mai 2019

Vezi evenimentul pe Facebook.

Vezi tot ce am realizat pe subiectul problemei studenților bugetari.

Sume exagerate calculate arbitrar, obligații de a lucra la locurile de muncă repartizate și reguli neclare sunt doar câteva dintre problemele studenților înmatriculați la buget. Luna trecută, CPR a primit o sesizare pe platforma faracoruptie.md, în care un student ne-a scris despre suma de 50,000 de lei calculată de una dintre universități pe care acesta trebuie să o restituie statului.

Am cercetat și scris detaliat despre subiect: https://faracoruptie.md/blog/2019/4/2/arbitrar-si-injust-statul-contra-studentilor-bugetari și am solicitat mai multă informație de la diferite instituții despre regulile și metodologia după care se conduc când și dacă calculează sumele pe care studenții trebuie să le restituie statului dacă sunt exmatriculați sau își încetează studiile la buget.

Organizăm o discuție publică pentru a vorbi despre condițiile de studii ale studenților care învață la buget, obligațiile lor după absolvire (în special obligația de a lucra la locurile de muncă la care au fost repartizați), despre situația celor exmatriculați, care refuză să se angajeze conform repartizării, sau care vor să retragă actele de la facultate e înainte de absolvire și sumele pe care studenții trebuie să le întoarcă statului în aceste cazuri.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai administrațiilor universităților din țară și asociațiilor de tineri și studenți.

Categorii: Evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *