fbpx

13 martie 2018

Misiunea de bază a presei – să aducă societății informație veridică, obiectivă și nepărtinitoare – este subminată atunci când aceasta este utilizată ca instrument de propagandă.

Ultimele studii arată că spațiul informațional, atât televizat dar și social media, din Republica Moldova poate influența sau chiar modela anumite comportamente electorale.

Pe de altă parte, sub pretextul luptei cu propaganda, pot fi puse bariere nejustificate în accesul cetățenilor la informații. De ce ar fi trebuit statul să decidă care informație este utilă, iar care nocivă pentru cetățean?

Așadar, care sunt acțiunile statului în lupta cu propaganda? Cum asigură acesta dreptul la informație corectă și imparțială?

***
Vă invităm la o dezbatere publică în care vom discuta despre știri, calitatea acestora, propaganda în mass-media și accesul la informație echidistantă.

***
Două echipe, a câte doi debateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru.

Una dintre echipe va reprezenta Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate.
Opoziția, la rândul său, va combate oferta Guvernului.

***
Acest eveniment se desfașoară în cadrul proiectului „Transparency, Access to Information and Personal Data Protection in Moldova: Striking a Balance”, implementat de CPR Moldova cu susținerea financiară a Guvernului Finlandei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *