fbpx

20 decembrie 2017

Urmăriți transmisiunea live a evenimentului aici:

 

Dat fiind faptul că justiția din Republica Moldova nu se bucură de încrederea cetățenilor și nu este percepută drept una calitativă și eficientă, limitarea instrumentelor de acces și control din partea cetățenilor asupra actului justiției creează riscul micșorării și mai mult a acestei încrederi.

Anonimizarea hotărârilor judecătorești în toate cazurile, inclusiv în cazurile de săvârșire a infracțiunilor de către o persoană publică, persoană cu funcţie de răspundere, persoană cu funcţie de demnitate publică, duce la încălcarea dreptului cetățenilor de informare în privința calității înfăptuirii actului de justiție în aceste cazuri, fiind ignorat principiul proporționalității în restrângerea dreptului.

***
Vă invităm la o dezbatere publică în care vom discuta despre caracterul public al procesului de judecată, publicitatea hotărârilor judecătorești, justiție transparentă și protecția datelor cu caracter personal.

***
Două echipe, a câte doi debateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru.

Una dintre echipe va reprezenta Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate.
Opoziția, la rândul său, va combate oferta Guvernului.

***
Acest eveniment se desfașoară în cadrul proiectului „Transparency, Access to Information and Personal Data Protection in Moldova: Striking a Balance”, implementat de CPR Moldova cu susținerea financiară a Guvernului Finlandei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *