fbpx

27 septembrie 2017

Plata impozitelor este probabil cea mai importantă îndatorire ale cetățenilor unui stat și un element crucial care definește economia, dar și politica acestuia.
Transparența, inclusiv cea fiscală, este cea mai bună și ieftină garanție împotriva corupției, abuzului de putere, spălării de bani și evaziunii fiscale.
Anul trecut, investigația jurnalistică cunoscută sub denumirea de „Panama Papers” a scos la iveală practicile des utilizate de către politicieni, factori de decizie, dar și alte persoane publice, de a-și ascunde averile și afacerile de ochiul public și de organele de control.

***
Vă invităm la o dezbatere publică în care vom discuta despre posibilele soluții în asigurarea responsabilității și transparenței fiscale și prevenirii corupției.

***
Două echipe, a câte doi debateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru. Una din echipe va reprezenta Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate. Opoziția, la rândul său, va combate oferta Guvernului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *